• Känner du igen våld när du ser det?

  På Sjöfartsverket kör vi en testomgång med en utbildning kring våldsprevention tillsammans med organisationen MÄN. Det startade med en föreläsning inom Vågrätt och vi fortsatte genom att också erbjuda det till alla anställda i egen kanal. Sedan inledde vi ett längre samarbete och nu är det alltså en utbildning som pågår. Det är inte så många deltagare men de som är med tycker det är intressant… och ovant.

 • Titta på dokumentären om #metoo!

  Den 5 oktober släpptes alla avsnitten på SVT Play och jag sträcktittade, kunde inte sluta för det är verkligen spännande att titta i backspegeln och minnas, att få följa vad som hände under den här tiden.

 • Vågrätt är fortsatt starkt

  Det finns i vår värld ingen som helst tvekan – vi måste fortsätta arbeta tillsammans inom Vågrätt för att minimera, och helst utrota, problematiken kring trakasserier och kränkande särbehandling. Först då når vi målet – en arbetsmiljö i världsklass.

 • REDO för girafftallrik?

  Den med längst erfarenhet får jobb på restaurangen. Borde kanske den som under anställningsintervjun lyckas sälja in en girafftallrik fått chansen? Foto: Eva Nordström Korta projekt kan vara en del av en långsiktig förändring.

 • Viktigt vara medmänniska nu

  I tider när coronaviruset härjar för fullt över stora delar av världen visar sjöfarten sig som den verkligt samhällskritiska resurs den är. Politik, myndigheter och näringen i sig arbetar intensivt för att sjöfarten, i den märkliga situation vi nu befinner...

 • Sälj inte skinnet förrän björnen är fälld

  Det ligger en bit bak i tiden, men kommer ni ihåg att det inte var så längesedan som vi pratade om branschens kompetensförsörjning som en potentiell hotbild? På bara några veckor har det ordet blivit verklighet, men med helt annat...

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.