Nu är vi igång!

Wow! Nu är vi igång med Vågrätt Öppet möte i nytt spännande format som samtal på Instagram-TV. Vilken start vi fick! Missade du live-sändningen så är det bara att titta i efterhand på inlägget. Så småningom kommer även textad version upp på YouTube.

Foto: Eva Nordström

Runt 50 personer tittade och det var många tummar upp, en hel del hjärtan och några frågor. Cajsa Jersler Fransson är den som är värd för Sjöfartsverkets räkning och idag var Carolina Kihlström på Svensk sjöfart och Sara Fallahi på RISE med i sändningen. Det var samtal som tog sin utgångspunkt i vad Vågrätt är och hur det uppstod och vad vi jobbar med i projektet REDO. Tänk vad mycket kunskap vi har samlat på oss allihop.

Inom kort kommer vi att publicera den första rapporten som handlar om drivkrafter och hinder för kvinnor till sjöss. Just nu jobbar vi med en fördjupad analys av fritextsvar och genomför intervjuer med några av dem som svarade på enkäten. Vi fortsätter också att titta på hur andra gör, så det blir mer att dela med er framöver.

Idag hade vi besök från Danmark. Det var Anne Windfeldt Trolle som berättade om det gemensamma initiativet Task force, det var spännande.

Glöm inte i morgon onsdag – klockan 10:00 för den som vill titta live – då får vi träffa Dennis Nyström från organisationen MÄN för jämställdhet.