Inte alla män.

Den frasen föddes med #metoo och har kommit att dela debatten. Vid sidan av männen som sympatiserar med kvinnors situation finns många män som känner sig anklagade på ett personligt plan. Som inte alls upplever sig ha den där makten som beskrivs i historierna om kvinnors utsatthet. Prat om jämställdhet och arga kvinnor väcker motstånd och konstiga ord förvirrar. Man slår ifrån sig.

Det är inte konstigt att det är fler kvinnor som både syns och hörs i debatten för det är vi som drabbas. Vi ser att det handlar både om enskilda individer och om hela samhället. Vi ser också att män måste vara med och förändra.

Det sägs att män tenderar att lyssna mer på män. Det kan man som kvinna förarga sig över, icke desto mindre tar vi fasta på det

Det sägs att män tenderar att lyssna mer på män. Det kan man som kvinna förarga sig över, icke desto mindre tar vi fasta på det och bjuder in till Vågrätt Öppet möte den 3 maj för att lyssna på män som tar initiativ, män som jobbar för jämställdhet. De finns och de jobbar järnet och den här gången är det extra viktigt med många män i publiken på detta digitala webbinarium, för vi utlovar ett spännande innehåll:

  • Dennis Nyström från organisationen MÄN berättar om hur de jobbar med att förebygga och förhindra olika uttryck för våld. Han menar att vi behöver omdefiniera vad maskulinitet är för att få bort det som är destruktivt – för män, kvinnor, barn och för miljön. MÄN jobbar med unga killar i skolan men har de senaste åren anlitas allt mer av kommuner, regioner och myndigheter.
  • Johan Leijonmarck bjuder på ett purple pill från IT-branschen där han är verksam. Du som har tittat på filmen Matrix minns att Morpheus ger Neo ett val; antingen tar du det blå pillret och återvänder ovetande till din låtsasvärld, eller så tar du det röda pillret och vaknar upp till verkligheten. Purple pill är ett koncept för att göra jämställdhet genom workshops för män.
  • Jacob Wagner vill förändra machokulturen inom byggnadsbranschen för en bättre arbetsmiljö för alla. Branschen har gått samman precis som i Vågrätt och tagit fram ett sätt att mäta machoindex på arbetsplatser. Vågar vi göra detsamma inom sjöfarten?
  • Joakim Lund berättar om arbetet med jämställdhet på Thun tankers och du kommer att få höra om varför de valde att döpa sitt nybygge till Thun Equality. Kan man göra ett större statement än att döpa ett fartyg till det man vill eftersträva?

Klicka här för att anmäla dig till webbinariet!

Kommentarer

  • Mitt Konto

    Vilket fint initiativ av Thun att döpa en hel båt till EQUALITY.
    Hur stor andel av Thuns ombord-personal i respektive indentur, maskin och däcks-avdelningarna är kvinnor?

  • Eva

    Välkommen att delta på mötet så kommer Joakim att berätta om det.

Artikeln är stängd för fler kommentarer