Omställning!

Vågrätts öppna möte blir på IGTV. Förbaskade corona, ställ in, ställ om, ställ in, ställ om.

Jaha tänker ni, vad är Vågrätt och varför skall jag bry mig om det? Jo, Vågrätt är livsviktigt. Det är nämligen arbetet som hela sjöfartsbranschen gemensamt bedriver för att bidra till en bättre arbetsmiljö ombord.

Vågrätt startade i kölvattnet av #metoo. Faktiskt precis i kölvattnet, för vågorna av Metoouppropet #lättaankar hade inte ens hunnit lägga sig förrän branschen var på tårna. Mycket hade vi att tacka att man redan 2015 startat med ett policydokument och att ta fram en utbildning i likabehandlingsfrågor, så man började inte som många andra upprop från noll.

I alla fall så gör Vågrätt en massa olika satsningar som att få in likabehandling i Basic Safety Training (genom Linnéuniversitetet och Chalmers), olika forskningsprojekt, diskussionsmaterial till fartygen (Svensk Sjöfarts likabehandlingsgrupp) och dessa öppna möten.

Det första öppna mötet arrangerades av WISTA Sweden (den svenska delen av Women in Shipping and Trading Association) redan våren 2018. Organisationerna i Vågrätt turas om att ha värdskap för de öppna mötena. Sedan dess har tre till arrangerats. Vårens möte blev av kända orsaker inställt.

Så kom då turen till oss. Jippi! Sjöfartsverket är ansvarig för Vågrätts öppna möte i höst. Vi hade planerat, planerat och rustat och var taggade till tänderna men efter Tegnells besked om att vi skall hålla oss lugna hösten ut så kändes det tungt att ha ett möte som vi vill skall vara öppet och inspirerande.

Molokna satte vi oss ner för att diskutera hur vi skall göra istället.

Vi stod inför faktum att vi var tvungna att ställa om. När vi släppt sorgen över att inte få ses började istället idéer bubbla. Zoom-webinar var ju den givna tanken men det kändes inte toppen med tanke på att så mycket annat görs just så. Podd? Kul men svårt.

Katarina Wennstam hade just releaseparty på sin senaste bok genom att köra en serie samtal. Det formatet kändes kul. Instagrams IGTV! (Tips att gå in och lyssna i efterhand på hennes insta.)

Just Instagram är ju det medium som unga och gamla (40+ 😉 ) kan samsas om. Sjöfartsverket använder redan Instagram så det är en inkörd fåra för våra följare, så samtidigt som vi visar Vågrätts följare Sjöfartsverket så visar vi Sjöfartsverkets följare Vågrätt. Kan det bli mer win-win? Inte för oss Vågräta Sjöfartsverkare i alla fall 🙂

Vi kommer under en veckas tid, v. 45, att sända samtal med olika aktörer som gör jämställdhet i sin organisation. Vi kommer prata om de projekt som pågår inom social hållbarhet till sjöss. Vi kommer också prata med redare och sjöfolk som på något sätt påverkar sin omgivning i rätt riktning.

Vi är kanske lite övertaggade men det kommer att bli fantastiskt kul att genomföra det här ”mötet” och vi hoppas att ni kommer att uppskatta och följa oss under veckan. Vi kommer också att lägga ut frågor om frågor så att ni kan ställa de frågor ni önskar svar på av varje gäst.

Hur skall man kunna vänta till november?