Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Fartygsaffärer

Dennis Maritime säljer Angelina

Torrlastaren Angelina lämnar Dennis Maritime-flottan. Det finländska rederiet letar nu efter ett nyare fartyg att köpa eller hyra in bareboat.

I fjol var Dennis Maritime vid flera tillfällen nära att sälja Angelina, men någon affär blev inte av.

– Efter många om och men har vi nu äntligen lyckats sälja Angelina, säger redaren Dennis Saari till Sjöfartstidningen.

Samma köpare

Köpare till Angelina är Sandship på Färöarna. Dennis Saari berättar att det är samma företag som våren 2015 köpte den mindre torrlastaren Josefine från Dennis Maritime.

Angelina överläts i Gdynia torsdagen den 11 februari. Där ska hon i likhet med Josefine byggas om. Angelina kommer att fungera som flytande foderenhet vid en fiskodling.

– Hon ska ligga still så maskinen tas bort och styrhytten lyfts av. Ingen kommer att bo ombord permanent, säger Dennis Saari.

Väckte intresset

– Redan när jag sålde Josefine bjöd jag ut Angelina. Det väckte deras intresse och nu när Josefine-projektet var färdigt tog de kontakt och frågade om jag hade kvar Angelina, säger Dennis Saari.

Han berättar vidare att Dennis Maritime håller på att söker ett ersättande fartyg, antingen genom köp eller charter.

– Tiderna är tuffa och marknaden dålig, men de fyra fartyg vi har kvar är nästan till 100 procent sysselsatta med kontraktsfart. Jag skulle gärna ta in någon båt åtminstone på bareboat så att vi får besättningen på Angelina sysselsatt.