Företag:

Markus Franzén

Kvarken Ports, som sköter driften av hamnarna i Umeå och Vasa, förstärker teamet i Umeå med Markus Franzén som ny hamnkapten.

I sin roll som hamnkapten hos Kvarken Ports blir Markus Franzén ansvarig för hamnens ISPS-område och kommer ha rollen som PFSO, vilket innebär ett stort fokus på hamnens säkerhet. Markus Franzén kommer att ansvara för hamnens farled och den fartygstrafik som anlöper Umeå hamn samt ansvara för energiområdet och ingå i projekt som rör hamnens utveckling.

Markus Franzén är sjökapten och har varit till sjöss under många år. Han är även utbildad byggnadsingenjör med erfarenhet av projektledning inom industri på både land och sjö. Markus Franzén kommer närmast från en roll som projektledare på ett byggkonsultföretag.

– Jag ser fram emot att jobba på Kvarken Ports som driver en viktig hamn inom svensk infrastruktur. Med min bakgrund och erfarenhet så kommer jag att kunna bidra i den dagliga driften och i Umeå hamns framtida utveckling, säger Markus Franzén i ett pressmeddelande.

– Markus erfarenhet och kompetens kommer att stärka vårt team i många hänseenden. Han kommer in i rätt tid med tanke på hamnens fortsatta utveckling och vi är mycket glada att Markus kommit till oss, säger Patrick Mattsson vice VD för Kvarken Ports.

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.