Företag:

Martin Björkqvist

Martin Björkqvist har tillträtt en tjänst som Project Engineer Newbuilding hos Stena RoRo. Han är specialiserad inom elektrifiering av fartyg och blir en värdefull tillgång för Stena RoRo i bolagets arbete med att designa och beställa energieffektiva fartyg, skriver Stena RoRo på LinkedIn.

Martin Björkqvist har tidigare haft egen verksamhet inom elektriska installationer och automation i den maritima sektorn, med Stena Line som största kund. Därefter anställdes han av Stena Line som elektrisk ingenjör och superintendent inom energibesparing.

– Jag har arbetat i olika roller kopplat till våra fartyg, men alltid med samma fokus. Då jag tidigare arbetat med fartygskonvertering och senare ombord som operatör har jag en djup förståelse för många perspektiv i elektrifieringsprocessen, vilket ger mig och bolaget många fördelar i designen av nya fartyg, säger Martin Björkqvist.

Med sin breda erfarenhet av sjöfart och elektrifiering ser han fram emot att bidra till Stena RoRos resa mot en ännu mer modern och energieffektiv flotta av fartyg.

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.