Kategori: Folk/företag

Video: Intervjuer från DSM

Över 1.100 personer besökte Donsö Shipping Meet under tisdagen och onsdagen. Några av de stannade till i Sjöfartstidningens studio.

Sjöfartstidningen fanns på plats under Donsö Shipping Meet, inte bara med skrivande reportrar. Nytt för i år var att vi också bevakade eventet med filmkameror. Några besökte Sjöfartstidningens studio för ett lite längre samtal, medan några ställde upp framför vimmelkameran.

Bland annat berätta Ylva Vitrovic, på Stena Line, om sitt arbete med att förstärka rederiets närvaro i sociala medier, något som hon menar att många rederier hade kunnat tjäna på.

– Vi har gjort stora framsteg och jag sköter alla kanaler. Ett annat lyckat exempel är Maersk som lyckats skapa en impnerande följarbas på olika sociala medier, sa hon till Sjöfartstidningens reporter.

Se intervjun med henne i toppen.

Två positiva besked

Även Svensk Sjöfarts vd Pia Berglund besökte studion och berättade lite om reaktionerna på nyheten om att den svenska tonangeskatten blir av.

– Vi har fått två väldigt positiva besked de senaste dagarna, först presenterades den maritima strategin och sedan nyheten om att tonnageskatten införs nästa år, sa Pia Berglund.

Pascal Andréasson, marknadsansvarig på Mercy Ships Sverige, berättade om det nya sjukhusfartyg som de tagit fram i samarbete med Stena RoRo. Bygget av det fartyget sätter igång redan om två veckor.

Fler filmer hittar du på YouTube.