Fotograf: Meyer Turku

Kategori: Skeppsbyggnad

Meyer storinvesterar i Åbo

Med nya investeringar blir Meyer Turku i Åbo ett av de effektivaste och modernaste varven i världen vad gäller skrovproduktion.

Meyer Turku har tidigare offentliggjort investeringar på 75 miljoner euro för uppgradering av produktionen. Nu mer än fördubblas värdet på investeringsprogrammet till 185 miljoner euro.

De nya investeringarna omfattar bland annat nya produktionslinjer för stålplåtar och profiler. Meyer Turku uppger att varvet därefter kommer att ha en av världens modernaste och effektivaste stålproduktionslinjer med digitalstyrd laserhybridsvetsning. Investeringarna ska vara genomförda i slutet av 2018 och början av 2019.

Tredubblar produktionen

– Vi gör Åbovarvet till en modern fartygsmonteringsfabrik. När investeringen är slutförd kommer vi att ha en av världens modernaste anläggningar för skrovproduktion och kan utöka vår produktion, säger Mika Heiskanen som är chef för skrovproduktionen vid Meyer Turku.

Investeringarna utgör en del av en mer omfattande plan att tredubbla produktionen vid Meyer Turku från 2014-års nivå, då familjen Meyer köpte varvet.