Nytt nummer på väg!

Likt en efterlängtad jultomte som gör entré bland otåligt väntande barn kliver brevbäraren in här hos oss på redaktionen i slutet av varje månad. Visserligen vet vi redan vad som finns i paketen hen släpar med sig och med ett bullrande ”ho-ho!” räcker över, men strunt samma – det är lika kul ändå.

jonatan2

Om vi nu inte skulle anat innehållet i paketen med utgångspunkt från tidpunkten i månaden känner vi det på doften. Efter att ha bockat och bugat oss för den snälle tomten/brevbäraren (som idag valde att kalla sig ”Jonatan”) och hen (ibland är det tomtemor som kommer) åter lämnat oss ensamma och vi med ivriga händer (nåja) ryckt upp paketen andas vi nämligen in den omisskänliga lukten av nytryckt tidning.

Därför är det nu med både stolthet och glädje vi på det här sättet meddelar omvärlden att januarinumret av Sjöfartstidningen har lämnat tryckeriet, tagit vägen om bokbinderiet och slutligen anlänt hit till oss ute på Lindholmen och därmed också är på väg ut till er prenumeranter.

Från och med i morgon fredag skickas sedan tidningarna ut till koja och slott, företag och myndigheter, och om ni prompt inte kan ge er till tåls till tidningen dimper ned på hallgolvet eller i brevlådan kan vi redan nu berätta lite om innehållet: ett långt reportage om Transpulp, intervju med en toppolitiker i trafikutskottet, ett besök hos Svenska Skeppshypotek, en djuplodande fartygspresentation av Meriauras miljövänliga nybygge, med mera med mera.

Just det! Ni prenumeranter missar väl förresten inte att ni har möjlighet att läsa tidningen digitalt via tidningssajten Ztory? ”Surfa” in på deras sajt – som du hittar här – och följ bara instruktionerna, så kan du läsa din tidning på surfplatta eller i dator – lätt som en plätt!

PS. Jag sa ju ovan att tidningarna anlände ”hit till oss ute på Lindholmen”. Ja, det stämmer förvisso – men inte länge till! Från och med den 20 februari befinner sig nämligen Sjöfartstidningen och dess anställda på en ny adress i centrala Göteborg, nämligen Västra Hamngatan 13. Mer om det i kommande bloggposter, men planera alltså inte in nåt besök hos oss på Lindholmen efter vecka 11 – då är ni bara ute i s.k. ogjort väder.

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.