Magnus Grimhed

Relaterade artiklar

Magnus Grimhed tar över rollen som försäljningschef på Norrköpings Hamn. Han efterträder Tomas Gustavsson som efter 20 år i bolaget går i tidig pension under hösten. 

Magnus Grimhed börjar sin nya tjänst den 1 september. Magnus har lång erfarenhet från sjöfartsnäringen. Under de senaste tio åren har han varit verksam inom Maersk-koncernen på olika befattningar inom kommersiella roller, bland annat som General Manager för Seago Line Scandinavia. Sedan maj 2017 har han arbetat med försäljning och affärsutveckling på Norrköpings Hamn.

-Under det gångna året har jag fått en bra inblick i vår egen och våra kunders verksamhet. Samtidigt har jag kunnat utöka mitt nätverk från tidigare jobb med många nya kontakter, säger Magnus Grimhed. Jag ser verkligen fram emot att utveckla kontakterna ytterligare, och jobba nära kunderna för att se hur vi kan skapa mera värden.

Magnus Grimhed kommer in i sin roll i ett läge där verksamheten i Norrköpings Hamn står inför en stor utveckling. Tillväxten har varit god inom flera affärsområden, och nyligen gavs klartecken för den stora utbygganden av Pampushamnen som vid färdigställandet 2023 kommer innebära en väsentlig kapacitetshöjning för att möta framtida krav på ökade godsvolymer, större fartyg och effektivare produktion.

-Vi står inför en riktigt spännande utveckling. Det saknas varken utmaningar eller möjligheter, säger han.