Fotograf: Stena Line

Kategori: RoRo | Hamn/Logistik | Passagerarsjöfart

Stena Alegra i trafik

Förstärkningen på Stena Lines Polenlinje, Stena Alegra, har nu gjort sin första segling mellan Gdynia och Karlskrona. Med ett tredje fartyg på linjen ökar kapaciteten med 20 procent och det kommer att läggas till fler turer längre fram.

– Under de senaste åren har utvecklingen för frakt på linjen mellan Polen och Sverige varit mycket stark, säger Jacob Koch Nielsen som är freight commercial manager för Skandinavien på Stena Line. Enligt honom hänger det inte bara ihop med den ekonomiska utvecklingen i Polen utan också om i Rumänien, Bulgarien, Ungern och närliggande länder.

Fraktenheterna ökade med sju procent på Karlskrona-Gdynia förra året och i år har ökningen fram till och med maj varit 15 procent större än under motsvarande period förra året.

Brittiskflaggade Stena Alegra är byggd 1998 och har en lastkapacitet på  1.950 filmeter samt 350 passagerare. Övriga fartyg på linjen är svenskflaggade Stena Vision,  ex Stena Germanica, med kapacitet för 460 bilar och 1.700 passagerare samt Bahamas-flaggade systerfartyget Stena Spirit, ex Stena Scandinavica.