Stena Scandinavica.

Fotograf: Christopher Kullenberg Rothvall

Kategori: Färjetrafik

Stena Line öppnar för kryssningar till Kiel

Stena Line öppnar nu åter för kryssningar på Kielbåten från Göteborg till Tyskland för fullvaccinerade. Kryssningsgästerna får dock inte gå iland i Tyskland.

Nu börjar Stena Line med kryssningar till Kiel igen, meddelar bolaget i ett pressmeddelande, men passagerarna får stanna kvar på färjan.

”Stort intresse”

– Vi vet att det finns ett stort intresse för att resa och vi vill ge våra kunder möjligheten att komma ut på havet, äta och dricka gott och handla till reducerade priser i vår ombordbutik. Vi fortsätter att segla med reducerat passagerarantal och vår extra covid-19-säkerhet ombord. Det finns gott om plats för att hålla avstånd både inomhus och utomhus på färjan, säger Carl Mårtensson, presschef på Stena Line, i pressmeddelandet.

Kielkryss innebär en resa från Göteborg till Kiel tur och retur med två övernattningar och en heldag vid kaj i Kiel. Ombord finns ett flertal hyttalternativ, restauranger- och barer samt en stor butik med reducerade priser på alkohol, tobak och konfektyr.

Torsdag till lördag

Kryssningarna erbjuds både till fotpassagerare, bilpassagerare och bussturer men kryssningsgästerna får inte lämna fartyget i Kiel då Tyskland har karantänsregler för resenärer från Sverige, skriver Stena Line. Inledningsvis erbjuds kryssningarna på avgångarna torsdag, fredag och lördag från Göteborg.

För att resa på Kielkryss krävs antingen ett intyg på att man är fullvaccinerad (minst 14 dagar sedan och max 180 dagar sedan) eller ett max 72 timmar gammalt intyg på ett negativt covid-19 test vid ankomst till Sverige.