Fotograf: Kustbevakningen

Kategori: Regelverk | Hamn/Logistik

Single Window utökas

Nu ska fler aktörer integreras i den myndighetsgemensamma, elektroniska rapporteringsportalen Maritime Single Window. I februari är det dags för Tullverket och Kustbevakningen.

Vid lanseringen av MSW-portalen i oktober var endast Sjöfartsverkets system för fartygsanmälan och Göteborgs Hamns anmälningssystem påkopplade, men i februari utökas alltså systemet.

”Flera steg”

– För att undvika driftstörningar så har vi valt att lansera portalen i flera steg och nu arbetar vi med att koppla på de uppgifter som tidigare har lämnats direkt till Kustbevakningen och Tullverket, säger Jörgen Sjöholm, projektledare för MSW, i ett pressmeddelande.

Måldatum i februari

Måldatumet är satt till den 16 februari, då de uppgifter för besättnings- och passagerarlistor, hälsodeklarationer, saneringsintyg och sjöfartsskydd som ska lämnas till Kustbevakningen samt de uppgifter för fartygsklarering som lämnas till Tullverket ska börja lämnas via MSW-portalen.

Informationen som ska rapporteras är i stort sett samma som tidigare men ska då alltså istället lämnas elektroniskt.

Kommentarer

 • Anonymous

  Det där håller ju på att gå samma väg som i Norge, man börjar med några få saker som skall anmälas. Lite senare så brakar helvetet loss när alla myndigheter vill ha rapporter på allt möjligt så att systemet sen blir helt obegripligt. Grattis, ni har skapar en papperstiger!

  • Anonym2

   Du har nog fått en del om bakfoten;
   Detta lämnas in sedan tidigare, separat. Nu sammanfogas allt så rapportering sker på ett ställe.

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.