Urban Bäckström blir ny styrelseordförande för Rederi AB Gotland och Destination Gotland.

Fotograf: Svenskt Näringsliv

Kategori: Passagerarsjöfart | Tank

Ny styrelseordförande till DG

Urban Bäckström, tidigare chef för Riksbanken och Svenskt Näringsliv, blir ny styrelseordförande i både Rederi AB Gotland och Destination Gotland. Det avslöjades i veckan på en Öppet forum-träff i Visby.

Enligt helagotland.se bodde Urban Bäckström på Gotland under stora delar av sin uppväxt och fanns även på plats vid träffen i Visby.

– Jag är väldigt glad och stolt över det här. Det känns väldigt inspirerande och helt fantastiskt att vara tillbaka på Gotland, säger han till helagotland.se.

”Två fungerande bolag”

Urban Bäckström fick också frågan vad han komma att tillföra de två bolagen. 

– Det är två väl fungerande bolag så jag ska försöka lära mig alla viktiga frågor och läsa in mig på alla avtal. Förutom det formella i att leda styrelsesammanträdena kommer jag försöka lära känna det gotländska samhället.

Nöjd med rekrytering

Även från ledningshåll uppges man vara nöjd med rekryteringen. 

– Han kan komma att betyda mycket. Urban har en väldigt stor erfarenhet av att leda olika bolag och företag, och jag är säker på att han kommer leda vår organisation på ett bra sätt. Han har den perfekta kombinationen av stor erfarenhet och ett hjärta som klappar för Gotland, säger Håkan Johansson, vd för Rederi AB Gotland till helagotland.se.

Styrelseordförande i Destination Gotland är i dagsläget Bengt-Erik Bengtsson och i Rederi AB Gotland Björn Wolrath.

Kommentarer

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.