Fotograf: Havariekommando

Kategori: Haveri

Kollision stänger Kielkanalen

Kielkanalen är stängd efter en kollision mellan två fartyg i den västra delen i natt.

Vid tretiden i morse kolliderade torrlastfartyget Siderfly med LPG-tankern Coral Ivory i närheten av högbron över kanalen vid Brunsbüttel. Enligt Hamburger Abendblatt ligger Siderfly med 45 graders slagsida vid kanalbanken i närheten av olycksplatsen med assisterande bogserade intill. En person uppges ha skadats lindrigt vid kollisionen. Coral Ivory ligger vid mötesplatsen innanför slussarna i Brunsbüttel.

Av AIS-data framgår det att Coral Ivory kort före kollisionen lämnade den oljehamn som ligger omedelbart sydväst om bron. Siderfly var då på väg västerut i kanalen. Wasser- und Schifffahrtsämter Brunsbüttel und Kiel meddelar att kanalen nu är helt avstängd på grund av haveriet.

Enligt www.equasis.org är Coral Ivory ett 5.600 kubikmeters LPG-tankfartyg om 6.875 dwt som är registrerat i Nederländerna. Hon är byggd år 2000 och opereras av Anthony Veder. Enligt rederiet sysselsätts hon främst med transporter av ammoniak inom Östersjöområdet och har Nystad som destination.

Torrlastfartyget Siderfly om 4.380 dwt är registrerat på St Vincent and Grenadines och opereras av estniska Eestinova. Enligt AIS är destinationen Antwerpen.

Kommentarer

 • Gld

  Har fartyget (Siderfly) gjort helt om och liggrr på östlig kurs nu norr om bron?

 • Flipp Flopp

  Coral Ivory anlöper Köping regelbundet. Tas hon ur trafik utan att ersättas så drabbas industrin i Köping.

  • Thomas G

   Verkar ju vara Coral Obelia som har tagit över leveranserna till Yara.

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.