Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Passagerarsjöfart | Haveri | Reparationsvarv

Köldskada höll Amorella i hamn

Bil- och passagerarfärjan Amorella står över en tur medan en spricka i översta däck repareras i Stockholm.

Viking Line inhiberade kvällsavgången från Stockholm till Långnäs och Åbo torsdagen den 7 januari och därmed även morgonavgången från Åbo till Mariehamn och Stockholm den 8 januari. På grund av den stränga kölden har en spricka uppstått i fartygets översta däck som är av aluminium.

Repareras under fredagen

Informationsdirektör Johanna Boijer-Svahnström på Viking Line räknar med att skadan kan repareras under fredagen.

– Det innebär ingen fara på något sätt, men helikopterdäck på däck 11 är av aluminium och det har uppstått en spricka på grund av att det varit så hård kyla. Den ska repareras idag under dagen och vi tror att Amorella ska vara tillbaka i trafik ikväll fredag, säger hon till Sjöfartstidningen.

De passagerare som drabbats av den uteblivna turen har bokats om till andra fartyg.

Dockning i Landskrona

Johanna Boijer-Svahnström säger också att en dockning av Amorella har planerats in redan tidigare vid Oresund Drydocks i Landskrona. Fartyget går ur trafik den 27 januari och är tillbaka på linjen Stockholm–Åland–Åbo den 11 februari.

Innan dess dockas Viking Grace på Turku Repair Yard i Nådendal. Under dockningarna kommer respektive fartyg att ersättas av Gabriella, som tillfälligt flyttas från Helsingforslinjen till Åbolinjen.