Fotograf: Flickr.com/o-wagen

Kategori: Passagerarsjöfart | Hamn/Logistik

Seabourn Quest till Helsingborg

Fredagen den 16 maj anlöper säsongens första kryssningsfartyg till Helsingborgs hamn – Seabourn Quest som ingår i rederiet Seabourn Cruise Lines flotta. 

Seabourn Quest gör en tolvdagarskryssning och efter anlöpet i Helsingborg fortsätter fartyget till Köpenhamn. Det är första gången kryssningsfartyget besöker Helsingborg vilket innebär att det är ett så kallat maidencall.

– Att få Seabourn, som har en av världens förnämsta flottor med högklassiga kryssningsfartyg till Helsingborg, känns förstås väldigt roligt säger Andréas Eriksson som är chef för affärsområdet färja och kryssning i Helsingborgs Hamn.

Totalt väntas nästan 5.000 kryssningsgäster att besöka Helsingborg 2014.

Två systrar

Seabourn Quest byggdes 2011 på italienska Mariotti i Genoa. Fartyget, 32.477 gt, har en längd på 197 meter och bredd på 30 meter. Besättningen består av 330 personer och hon har kapacitet för 450 passagerare.

Seabourn Cruise Line är baserat i Seattle på den amerikanska västkusten och har en flotta på fem kryssningsfartyg. Seabourn Quests systerfartyg är Seabourn Odyssey (byggd 2009) och Seabourn Sojourn (byggd 2010).

Kommentarer

  • Safety First

    italienska fuskbyggen

  • Ingvar Bergman

    Det är fegt, att efter ett sådant uttalande, inte underteckna med sitt namn.

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.