Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Passagerarsjöfart | Folk/företag | Reparationsvarv

Cinderella åter i trafik

Efter ett omfattande uppgraderingsarbete gör Viking Cinderella i kväll torsdag sin första kryssning.

När kryssningsfärjan avgår på torsdagskvällen från Stocholm till Åland gör den det med en helt ny 1.000 kvadratmeter stor taxfreebutik, ett nytt café och renoverade hytter och sviter.

Större taxfree

Totalt har Cinderella uppgraderats till ett värde av cirka 35 miljoner kronor. Renoveringen och ombyggnationen genomfördes under 18 dagar vid Oresund Drydocks-varvet i Landskrona. Det omgjorda caféet på däck sju byter namn till Melody Coffee Bar Lounge och taxfreebutiken får ett större fokus på kläder och mode.

– Det är riktigt roligt att kunna inleda kryssningsåret 2017 med att presentera flera fina nyheter på Cinderella. Taxfreebutiken är nu helt omgjord från golv till tak och dessutom 25 procent större till ytan än tidigare. Därtill storsatsar vi på en total omgörning av sviterna och ännu fler och snyggare hytter i Lyx- och Comfortkategorierna, säger Tapani Kauhanen, vd och marknadsdirektör på Viking Line Skandinavien i ett pressmeddelande. 

70 miljoner

Under året kommer tre av Viking Lines sju fartyg att dockas för uppgraderingsarbeten i Landskrona. Förutom Cinderella har även Viking XPRS, som går kortrutten mellan Helsingfors och Tallin, dockats i januari och i september är det dags för Helsingforsfartyget Mariella. Totalt investerar Viking Line 70 miljoner kronor på detta arbete under 2017.