Kategori: Folk/företag

Prisas för livslång gärning i sjöfartens tjänst

Göta Älvklubben har utsett skeppsredare Eric D. Nilsson, till Årets Sjöfartsprofil 2020.

Årets Sjöfartsprofil utses varje år av Göta Älvklubben med avsikten att synliggöra några av alla dem som arbetar inom sjöfartsnäringen i Sverige. Den som utses skall under året eller en längre tid utmärkt sig med goda idéer, stor entreprenörskap, framsynthet eller på annat sätt visat på den kraft som finns inom dagens svenska sjöfart.

Framgångssaga

I ett pressmeddelande påpekar Göta Älvklubben att Eric D. Nilsson, Gotlandsbolaget, under en livstid har verkat för att utveckla såväl svensk sjöfart i olika sammanhang, särskilt färjetrafiken i Östersjön, och att han framför allt har utvecklat Gotlandsbolaget till en framgångssaga.

Göta Älvklubben i Göteborg är ett forum för sjöfartens näringar och för sjöfartsintresserade personer inom medievärlden. 

”Aldrig sinande passion för shipping” 

Juryns motivering lyder: ”Eric D. Nilssons aldrig sinande passion för shipping och affärer har lett till en livslång gärning i sjöfartens tjänst. Det började redan 1950 med skeppsmäkleri även om den stora livsgärningen är skeppsredarens, den med framgångssagan Gotlandsbolaget; en sjöfartsgärning som ännu blomstrar och där han svingar hedersordförandeklubban. Det egna bolaget Gotland Marin är fortfarande aktivt och än idag, efter exakt 70 år som sjöfartsman, chartrar han då och då ett fartyg som ser ut att bli en bra affär. Eric D. Nilsson är inte bara Årets Sjöfartsprofil – han är flera decenniers främste sjöfartsprofil”.