Wallenius Wilhelmsens fartyg Tannhauser i Göteborg.

Fotograf: Christopher Kullenberg Rothvall

Kategori: RoRo

Wallenius Wilhelmsen ökar trafiken från Göteborg

En ökad efterfrågan gör att Wallenius Wilhelmsen nu storsatsar i Göteborgs Hamn med ökad frekvens och fler destinationer.

Efter ett svårt år ökar nu behovet från marknaden på fordonssidan. Därför satsar Wallenius Wilhelmsen, ett av världens största roro-rederier, i Göteborgs Hamn med ökad frekvens och fler destinationer. Det uppger redet och hamnen i ett pressmeddelande.

– Efter en tuff period under 2020 har vi nu samtliga fartyg i vår globala flotta tillbaka i trafik. I dag är efterfrågan större än på länge och fartygen går fulla, säger Nikolai Nymoen, General Manager på Wallenius Wilhelmsen i Sverige, i pressmeddelandet.

Från fyra till sex avgångar

Under våren 2021 har man ökat från fyra till sex avgångar i månaden. Och med de nya avgångarna kopplar man också Göteborg till helt nya destinationer. Wallenius Wilhelmsen och Göteborgs hamn erbjuder nu direkttrafik till den amerikanska västkusten och hamnar som Port Hueneme och Tacoma, uppger bolagen.

– Det gör vi för att svara upp till marknadens efterfrågan och behov. Läget ser väldigt bra ut med ökade volymer på våra kontraktskunder, såväl som ökade förfrågningar på spot-marknaden. Det finns ett stort tryck och hög efterfrågan som vi gör allt för att bemöta med utökad kapacitet och service, säger Nikolai Nymoen.

”Många bra steg”

Sedan tidigare erbjuder Wallenius Wilhelmsen direkttrafik från Göteborg till Halifax, New York, Brunswick och Charleston på den amerikanska östkusten. Utöver det erbjuder Wallenius Wilhelmsen sex avgångar i månaden till Australien, Nya Zeeland, Sydafrika och Syd- och Mellanamerika via omlastning på kontinenten.

– Hamnen som helhet har tagit många bra steg under året, inte minst när det gäller hantering av projektlaster. Wallenius Wilhelmsens satsning på Göteborg ligger helt i linje med vår ambition att stärka vår position som bästa hamn för fordon-, projekt- och breakbulklaster där vi ser stor volymutvecklingspotential, säger Richard Mellgren, Senior Business Development Manager på Göteborgs Hamn AB, i pressmeddelandet.