Trelleborgs Hamn.
Fredrik Davidsson

TT-Line startar ny linje

TT-Line utökar sitt linjenät och börjar trafikera Trelleborg-Świnoujście. Linjen kommer att trafikeras av Nils Dacke och premiärturen sker den 8 januari. 

Relaterade artiklar

Nyheten bekräftas av Tommy Halén, vd för Trelleborgs Hamn, som ser positivt på att Unity Line – som också trafikerar linjen Trelleborg-Świnoujście – nu får konkurrens på Polentrafiken. 

Utvecklingsbar marknad

– TT-Line sätter ju in Nils Dacke på en marknad som utvecklas hela tiden, och dessutom är TT-Line något mer inriktade på passagerartrafiken än vad Unity Line är. Ur vår synvinkel är det bara positivt med konkurrens, säger Tommy Halén. 

Nyheten om att TT-Line startar linjen Trelleborg-Świnoujście och att det blir med Nils Dacke kommer bara några veckor efter beskedet om att man varslar omkring 70 ombordanställda just på Nils Dacke. Orsaken till varslen var att moderbolaget i Tyskland sagt upp bemanningsavtalet för svenskflaggade Nils Dacke, vilket i sin tur har sin orsak i en minskad lönsamhet på linjen Trelleborg-Travemünde, där Nils Dacke alltså gått. 

Oklart med flagg

Det är ännu oklart var Nils Dacke kommer att flaggas. Sjöfartstidningen söker TT-Line för en kommentar. 

Nils Dacke är på 6.538 dwt och byggdes 1995 vid Finnyards Oy.


Lämna en kommentar på "TT-Line startar ny linje"

Hittills finns det 7 kommentarer. Samtliga kommentarer granskas i förhand innan publicering.
Läs våra regler för kommentering!

 • T.Nilsson Svara

  flagga ut alla båtar , så kan moderaterna ge oss pension

 • Från vilken värld kommer Du???..Det har väl ingeting att göra om vad majoriteten av passagerarna kommer ifrån!! Du är ute o Cyklar rejält i denna fråga!!

 • cccccccccc Svara

  Från vilken värld kommer Du???..Det har väl ingeting att göra om vad majoriteten av passagerarna kommer ifrån!! Du är ute o Cyklar rejält i denna fråga!!

 • Anonym Svara

  Bara billeterna hem e billga kvittar stederskan språk!

  • Anonym Svara
   @Anonym:

   Med tanke på majoriteten av passagerarna, dvs lastbilschaufförerna som är ”icke svenskar” och biljettbokarna, dvs speditörerna som jobbar under konstant press att få ner fraktkostnaden så är det nog inte många som sörjer den svenska bemanningen. Tyvärr men sån ser världen ut.

  • Anonym Svara
   @Anonym:

   Så går det när man inte längre har tyska i svensk skolundervisning.