Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Haveri | Passagerarsjöfart

Tre överlevde kollision med Viking Grace

På påskaftonen kolliderade en fritidsbåt med färjan Viking Grace utanför Kapellskär. Tre personer hamnade i vattnet men klarade sig.

Fritidsbåten användes enligt vad föraren sagt i media som taxibåt och ombord fanns föraren och två passagerare. Alla tre hamnade i vattnet när båten kolliderade med Viking Grace och sjönk. Alla tre räddades av boende på ön Marö som hörde kollisionen och snabbt gick ut med en liten båt och fick upp de tre ur vattnet.

Viking Grace vände efter olyckan om och satte en räddningsbåt i vattnet som alltså inte behövde rädda någon.

– Viking Grace sjösatte sin FRB, men då hade personerna redan blivit upplockade av den andra fritidsbåten som kom från Marö, säger Viking Lines informationschef Johanna Boijer-Svahnström till Sjöfartstidningen. 

Såg inte Grace på radarn

Även Viking Cinderella, som var på väg från Mariehamn till Stockholm, stannade för att delta i räddningsoperationen. Båda fartygen kunde kort därefter fortsätta och Viking Grace var endast 15 minuter försenad till Mariehamn.

Föraren av taxibåten uppger i pressen att han inte såg Viking Grace på radarn, sjöpolisen utreder olyckan och Kustbevakningen försöker lokalisera vraket för att, i första hand, se till att ingen olja kommer ut i vattnet.

Kommentarer

  • Nils Vinneby

    Och hur tänkte rubriksättaren här?
    Inte för att incidenten inte är allvarlig men borde det inte vara rimligt att fokusera på vad som hände istället för vad som inte hände?

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.