Fotograf: Anna Janson

Kategori: Folk/företag | Tank

Thun-vd får Wista-pris

Thun Tankers vd och tidigare Wista-ordföranden har nu fått organisationens pris för årets personlighet, med motiveringar som att ha kämpat för mångfald, inkluderande och rättvisa.

Women’s International Shipping and Trading Association (Wista) delar varje år ut ett pris till en person som ska ha ”gjort utomordentliga insatser för sjöfartsbranschen, som omfamnar samt kämpar för mångfald, inkluderande och rättvisa. Vars passion och engagemang för branschen och branschfolket i sig är en inspiration”.

Inspirationskälla

– Vi är väldigt stolta över Karins prestationer för vår bransch. Hon är hängiven i att hjälpa andra att utveckla sig själva och aktiv i många styrelser för att göra vår fantastiska bransch mer hållbar och synlig. Tack för att du har varit en inspirationskälla, du förtjänar priset som årets personlighet, säger Sylvia Boer, ordförande för Wista Netherlands i ett pressmeddelande.

Många järn i elden

Karin Orsel var tidigare internationell ordförande för just Wista. Hon är annars främst vd för MF Shipping Group samt styrelseordförande för nederländska redareföreningen. Hon är dessutom vice ordförande i International Chamber of Shipping (ICS), med i den verkställande kommittén för Intertanko, med i styrelsen för Bimco och i styrelsen av betrodda i Iswan.

Thun-vd

Dessutom är Karin Orsel vd för välbekanta rederiet Thun Tankers, som ingår i Lidköpingsbaserade rederikoncernen Erik Thun AB och vars huvudkontor ligger i Göteborg, men som alltså är ett bolag registrerat i Nederländerna. 

Ny Wista-styrelse

Priset Wista Personality of the Year delas ut årligen på Wistas internationella årsmöte och konferens, som nyss hölls på Caymanöarna. På årsmötet valde medlemmarna också den nya internationella styrelsen för Wista och den består nu av omvalda ordföranden Despina Panayiotou Theodosiou, Cypern, samt Alexandra Anagnostis, USA, Naa Densua Aryeetey, Ghana, Fabiana Simões Martins, Brasilien, Sanjam Gupta, Indien, Connie Roozen, Nederländerna och Angie Hartmann, Grekland.