Fotograf: Styrsöbolaget

Kategori: Passagerarsjöfart

Styrsöbolaget startar ny sommarlinje

I sommar introducerar Styrsöbolaget ytterligare en skärgårdslinje i Göteborg mellan centrala Göteborg och Hönö Klåva.

I dag, tisdag, kör Styrsöbolaget sin premiärtur för linjen mellan Stenpiren i centrala Göteborg, via Eriksberg till Hönö Klåva i Göteborgs norra skärgård. Den nygamla linjen, som trafikerades på 1900-talet och lades ner på 60-talet, får ett nytt liv tack vare en satsning av Styrsöbolaget i samarbete med Öckerö BNE och Göteborg & Co. Satsningen syftar till att tillgängliggöra Göteborgs skärgård ännu mer och svarar på önskan från göteborgarna att komma närmare vattnet inför Göteborgs 400-årsjubileum 2021.

Avlastar biltrafik

– Det är alltid glädjande att kunna erbjuda nya tjänster och upplevelser till våra resenärer. Vi tror att den nya linjen kan bidra till stadens och skärgårdens utveckling genom att underlätta kollektivtrafikresandet och avlasta biltrafiken i regionen. Vi har länge velat öppna en linje mellan Göteborg och Norra Skärgården. Nu är den här och vi hoppas verkligen att resenärerna kommer uppskatta den, säger Bertil Pevantus, vd för Styrsöbolaget och affärsområdeschef båt på Transdev Sverige AB.

Kungsö

Linjen körs på kommersiell basis av Styrsöbolaget. Färjan Kungsö, som Styrsöbolaget köpte i slutet av 2017, är 30 meter lång och kan ta 250 passagerare och köra i 18 knop. Linjen kommer köras under perioden 26 juni till 19 augusti. Linjen avgår fyra gånger om dagen, mellan tisdag och söndag, i varje riktning.