Både utställarna och studenterna fick testa sina färdigheter i Sjöfartshögskolans simulator under årets Career Event i Kalmar.

Fotograf: Christopher Kullenberg Rothvall

Kategori: Arbetsmarknad | Utbildning

Studenter i Kalmar fick träffa branschen

Under torsdagen arrangerades den årliga studentmässan Career Event på Sjöfartshögskolan i Kalmar, i år med över 40 utställare på plats.

Det både snackades sjöfart och knöts nya kontakter i salarna och korridorerna på Sjöfartshögskolan i Kalmar under torsdagen när mässan Career Event arrangerades. Årets upplaga av mässan lockade över 40 utställare, samt hundratals studenter och besökare.

– Det känns jättebra, kul att så många är här idag, säger Nicole Wedel, projektledare för mässan.

En viktig chans

Hon menar att mässan är en bra chans för studenterna att komma i kontakt med branschen.

– Den är en jätteviktig, det är verkligen en möjlighet att få in en fot i arbetslivet, få sommarjobb och praktik, säger hon.

Hon får medhåll av Fredrik Hjort, prefekt på skolan.

– Den är viktig för våra studenter för att de ska få en möjlighet att träffa branschen på ett samlat sätt. Den är också viktig för skolan för att vi ska kunna visa upp vår verksamhet, säger han. 

Glad för tipsen

En av studenterna på plats var Louise Lukaszewicz som läser det första året på sjökaptensutbildningen och som fick många bra tips.

– Framförallt att prata med så många olika som möjligt här, eftersom sjöfarten är så bred vilket man kanske inte insett förut, säger hon.

Var vill du helst jobba?

– Jag har inte bestämt mig ännu eftersom jag går första året. Men jag har varit på större ropax-fartyg och det har varit jätteroligt, men jag vill gärna prova på lite mindre också så som tankfartyg och isbrytare, säger hon.

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.