Kategori: Passagerarsjöfart

Stena Line skickar volontärer till Africa Mercy

Stena Lines första volontär är nu ombord på Mercy Ships sjukhusfartyg Africa Mercy.

Rederiet meddelar att Johnny Joensuu, till vardags andre fartygsingenjör på Stena Line, efter ett års förberedelser nu befinner sig ombord på sjukhusfartyget. 

Utöver att samla in pengar till och öka kännedomen om välgörenhetsorganisationen vill Stena Line bidra med kunskap och den unika tekniska och nautiska kompetens rederiets medarbetare har.

På kurs mot Guinea

Under året kommer minst två av rederiets medarbetare att arbeta för Mercy Ships. Först ut är alltså Johnny Joensuu, som gick ombord på fartyget i Kamerun och nu hjälper till att segla det till Las Palmas för varvsunderhåll innan det sätter kurs mot Guinea. 

– Det är alltid spännande att vara först ut och en sådan här chans får man bara en gång i livet. Jag trivs jättebra ombord, stämningen är härlig och alla är väldigt hjälpsamma. Vi har dessutom nyss passerat ekvatorn, vilket jag alltid velat göra, säger Johnny Joensuu i ett pressmeddelande.

Del av hållbarhetsarbetet

I veckan kommer han att få sällskap ombord av Stena Lines andra volontär, Floor Managern Maria Ekstrand. Stena Lines volontärprogram är en del av rederiets hållbarhetsarbete.

– Socialt ansvarstagande handlar för oss om att vara en hållbar arbetsgivare och att bidra till en mer hållbar värld genom att hjälpa andra. I och med samarbetet med Mercy Ships kan vi dela med oss av både kunskap vi har samlat på oss under 50 år i branschen, säger Niclas Mårtensson, vd på Stena Line.

Stena Lines volontärprogram inleddes 2017 och tar emot ansökningar från samtliga av rederiets åtta regioner. I enlighet med Mercy Ships värderingar jobbar alla volontärer ovanlönade, men anställda som blir antagna till programmet garanteras tjänstledigt och Stena Line står för resan samt alla vaccinationer som krävs.