Stena Nautica trafikerar linjen mellan Halmstad och Grenå.

Fotograf: Stena Line

Kategori: Färjetrafik

Stena Line nöjda med flytten till Halmstad

I februari 2020 flyttade Stena Line trafiken till Grenå från Varberg till Halmstad. Nu ett år senare konstaterar rederiet att det varit rätt beslut, bland annat har godstrafiken ökat.

Det var den 1 februari 2020 som Stena Line återinvigde färjelinjen mellan Halmstad och Grenå. Efter ett år konstaterar rederiet nu att det var rätt beslut. Trots pandemin har godstrafiken med fartyget Stena Nautica ökat med 15 procent. 

”Tagit emot linjen med öppna armar”

– Flytten till Halmstad var rätt beslut och har överträffat våra förväntningar både i Sverige och i Danmark. Våra fraktkunder har tagit emot linjen med öppna armar och vi har sett en ökning av godstransporter på linjen med 15 procent jämfört med den tidigare linjen från Varberg till Grenå. Framförallt är det Halmstads geografiska placering som kunderna värdesätter men också effektiviteten i att flytta transporterna från väg till vatten och slippa köra hela vägen, säger Elisabeth Lönne, ansvarig för Stena Lines Danmarkslinjer i ett pressmeddelande.

Trots pandemin har Stena Line trafikerat linjen med totalt 22 avgångar i veckan. Sedan linjen startades har Stena Nautica seglat fler än 1.100 gånger över Kattegatt och transporterat närmare 700 kilometer frakt.

Stort intresse för passagerartrafiken

Rederiet skriver i sitt pressmeddelande att de ser en stor potential i att öka passagerartrafiken på linjen, men att den inte kunnat utvecklas ännu med tanke på pandemin och de efterföljande reserestriktionerna. Men redan vid starten för ett år sedan märkte de ett stort intresse med höga bokningssiffror.

– Innan pandemin såg vi bokningsökningar med upp till 20 procent från svensk sida och 50 procent på den danska sidan jämfört med året innan, och så fort reserestriktionerna lättades under sommaren såg vi ett högt bokningstryck direkt. När världen väl öppnar upp sina gränser efter pandemin är vi redo att utveckla turismen över Kattegatt och det vet vi att våra samarbetspartners i Kattegattalliansen på båda sidor av vattnet är också” säger Elisabeth Lönne i pressmeddelandet.