Fotograf: Settervalls

Kategori: Passagerarsjöfart | Folk/företag | Regelverk

”Skatteverket har betett sig makalöst illa”

Advokaten som företräder de sjöbefäl som arbetat på NCL-fartyg och blivit upptaxerade anser att Skatteverket särbehandlar hans klienter negativt. 

Enligt advokat Sören Brekell, som företräder drygt drygt 30 sjöbefäl som arbetat på Norwegian Cruise Lines-fartyg och blivit upptaxerade i Skatteverkets omfattande utredning, har Skatteverket varit tuffare mot hans klienter än mot andra yrkeskategorier där liknande situationer inträffat.

– Det är makalöst hur illa Skatteverket har betett sig. Normalt får man vid upptaxeringsbeslut ett datum då pengarna ska vara inne plus att man får en chans att söka anstånd. Men här har man haft en betalningsdag och sedan använt så kallad snabbrestföring, vilket innebär att ärendet går direkt till Kronofogden. Det är helt enkelt inte sjysst, säger advokat Sören Brekell och fortsätter:

– Det är en slags särbehandling eftersom detta inte görs mot andra yrkesgrupper i liknande ärenden, och vad det beror på kan jag bara spekulera i. Vill man kanske medvetet skada de här personerna med att de ska få betalningsanmärkningar?  

En längre intervju med advokat Sören Brekell hittar du i det kommande numret av Sjöfartstidningen. 

 

Kommentarer

 • Anonymous

  Eller så är man rädd att sjömännen skall sjappa… Vilket vi alla borde gjort för länge sedan!

 • Anonymous

  Sverige vill ju inte ha sjöfart eller sjömän, tragiskt.

 • Anonymous

  Har varit i Norska Offshore nu i drygt fyra år, ångrar att jag inte stack hit för längesedan….

 • Anonym

  Till er svenska sjöbefäl som ondgör er över att måste betala skatt till det land ni är bosatt i kan jag bara ge ett råd nämligen lämna landet.

  • Anonymous

   Du får inte ta del av välfärdssystemet i Sverige även om du betalar skatt för denna inkomsten. Du hamnar utanför systemet och skall ändå betala skatt? Det är ju helt sjukt! Inte konstigt att folk inte vill betala skatt på utlandsregistrerade fartyg.

 • Lars Erik Brandt

  Haller helt med till 100% att det basta ar att lamna det byrakratiska samhalle som innefattar da aven Skatteverket i Sverige! Har lamnat handelsflottan efter 30 ar och bosatt mej i Asien vilket gjort att jag kan njuta av mina dagar och inte bry mej om en massa hinder fran myndigheter, varkens har eller dar! Vill man fortsatta jobba med Sjofarten rekommenderar jag att gora det med de lander som hogaktar de anstallda, Befal eller Besattning, och inte gor livet svarare for dessa genom att misskreditera dem! Sverige, Sverige, You never rolling home!!!

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.