Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Fartygsaffärer | Passagerarsjöfart

Silja Festival blir hotellfartyg

Tallinks upplagda bil- och passagerarfärja Silja Festival hyrs ut till kanadensiska intressen för att bli hotellfartyg i British Columbia.

Tallinks bil- och passagerarfärja Silja Festival har chartrats ut med köpoption till kanadensiska intressen för att användas som hotellfartyg vid ett stort projekt i British Columbia, meddelar den internationella skeppsmäklaren US Shipbrokers som har agerat huvudmäklare vid affären.

Enligt US Shipbrokers gick affären mycket snabbt, mindre än en månad.

I augusti 2008 sattes fartyget in på rutten Stockholm-Riga men ersattes våren 2013 av det tidigare Viking Line-fartyget Isabelle. Sedan dess har hon legat overksam. Tidigare trafikerade Silja Festival mellan Stockholm och Åbo. Ursprungligen hade hon finsk flagg, under åren 1997-2008 var hon flaggad i Sverige, därefter i Lettland.

Silja Festival byggdes 1986 som Wellamo på Oy Wärtsilä Ab i Helsingfors men genomgick en stor renovering/ombyggnad 1992 då hon samtidigt bytte namn. Hon har plats för 2.023 passagerare i 588 hytter.

Kommentarer

  • Anonymous

    TALLINK,passar inte i Viking Lines färger 🙁

    • Förnamn och efternamn…

      Vikings båtar är röda (med undantag Cinderella numer) men du kanske tänker på Silja men dom ägs ju av Tallink. Däremot äger dom Isabelle som är f.d Viking Isabella och har kvar Vikingfärgen1

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.