Fotograf: Älvtank

Kategori: Fartygsutrustning | Tank

Sea IT levererar till Älvtank

Sea IT har tecknat avtal med Älvtank om leverans av IT-lösningar ombord på rederiets två nybyggen. 

Avtalet omfattar en komplett serie produkter som ingår i företagets BlueCORE-koncept. Den första ICT-installationen på Älvtanks Ramanda har redan slutförts och installationen på det andra fartyget, Ramelia, pågår.   

Mer flexibelt

– Vi bestämde oss för att implementera BlueCORE eftersom det gör vår dagliga verksamhet enklare och mer flexibel, säger Olof Nilsson, en av Älvtanks ägare i ett pressmeddelande.

– Med BlueTV kan besättningen njuta av ett IP-baserat system som kombinerar bland annat TV, video och allmän information om fartyget och säkerheten ombord.  

Kommunikation 

Kristian Ryberg är vd för Sea IT. 

– Det är med stor glädje vi fortsätter att arbeta med Älvtank. Vi tror att vår BlueCORE-lösning kommer att minimera driftskostnaderna för rederiet och att de kommer att kunna arbeta effektivt ombord med tillförlitlig kommunikation vid varje tillfälle, säger han i ett pressmeddelande. 

Gothia Tanker

Det LNG-drivna Ramada levererades i juli och förväntad leverans för Ramelia är 2019. Båda tankfartygen ingår i nätverket Gothia Tanker Alliance och ska gå i nordeuropeisk trafik.