Fotograf: Finnlines

Kategori: Skeppsbyggnad | Passagerarsjöfart | RoRo

Passagerarkomforten viktig i nybyggen

Finnlines har nu offentliggjort sin order på två 5.100 filmeters ropax-fartyg från det kinesiska varvet China Merchants Jinling Shipyard (Weihai).

Nybyggena blir av en typ som Finnlines kallar Superstar-klass och ska levereras 2023. Med längden 230 meter blir de större än Finnlines existerande Star-klass. De får kapacitet för 5.100 filmeter och 1.100 passagerare samt högsta svensk/finska isklass.

Höjd passagerarkomfort

I Superstar-fartygen uppger Finnlines att de kombinerar det bästa från både last- och passagerarfartyg. Enligt rederiet innebär de nya fartygen en betydande förbättring i Finnlines-flottans passagerarkomfort och bjuder på nya kundupplevelser. De får bland annat flera olika typer av passagerarutrymmen samt ett stort butiksområde.

Energieffektiva 

– Vi vill erbjuda våra kunder en service av hög kvalitet och samtidigt respektera alla aspekter av miljöfrågorna. Investeringen syftar till energieffektivitet och reducering av utsläppen men samtidigt är det en investering i högsta passagerarkomfort. Vi vill vara ledande i utvecklingen av högkvalitativa roro- och ropax-fartyg i Östersjöregionen. Vårt pågående 500 miljoner euros nybyggnadsprogram försäkrar att vi fortsättningsvis levererar bästa service till våra kunder, säger Emanuele Grimaldi, CEO Finnlines, i ett pressmeddelande.

Förutom de nu beställda fartygen har Finnlines tre stora 5.800 filmeters roro-fartyg i order i Kina.