Fotograf: Fredrik Davidsson

Kategori: Tank | Fartygsaffärer | Skeppsbyggnad

Pallas planerar bunkerfartyg

Pallas planerar att beställa ett bunkerfartyg som även kan transportera LNG och metanol.

Pallas Group har idag förlängt sin avsiktsförklaring med det turkiska varvet Akdeniz Shipyard om att bygga en ny typ av bunkerfartyg som kan lasta 2.200 ton. Meningen är att nybygget ska kunna transportera såväl konventionella fartygsbränslen som marin gasolja och tjockolja som de framtida fartygsbränslena LNG och metanol. Rederiet och varvet avser att vara klara med ritningar och specifikation före sommaren 2013 och att efter kontraktskrivning påbörja byggnationen hösten 2013.

En vidareutveckling

Detta fartyg är en vidareutveckling av den design bolaget tog fram våren 2012. Det tidigare projektet har förbättrats genom att fartyget ska kunna lasta även LNG och metanol. Nybygget blir dessutom utrustat med katalysatorer för att reducera NOX utsläppen.

Pallas uppger att diskussioner pågår med banker och investorer för att få en tillfredsställande finansiering på plats.

Kommentarer

 • Anonym

  Helt klart en framsynt och klok strategi… GAS ut METANOL IN … GAS för att blidka alla Miljötalibaner i alla departement… !! BRA JOBBAT PALLAS.. !! Ni tar täten…!!

 • Per J Ekelöf

  Jag tror också på Pallas, men först på längre sikt. Ber vänligen om en tolkning av ordet ”miljötalibaner” i ditt inlägg.

 • Johan

  Jag undrar om Pallas verkligen har koll på kostnaderna för ett sådant fartyg. Jag tror det blir mycket svårt att vara konkurrenskraftig med ett bunkerfartyg som kan allt.

 • E.B.

  Det låter som en intressant idé, och jag önskar verkligen Pallas all lycka!

 • Anonym

  Hur går det egentligen med detta projekt?

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.