Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Passagerarsjöfart

Nytt passagerarrekord för Viking Line

Under det gångna året hade Viking Line fler passagerare än någonsin tidigare.

Fjolårets saldo för passagerartrafiken på Viking Lines fartyg blev 6.610.146 resenärer, vilket var drygt en procent fler än året innan. Samtidigt var detta det största antalet passagerare någonsin för Viking Line under ett år.

– Totalt gjordes över 6,6 miljoner resor med våra fartyg under året, vilket är glädjande. Det visar att vi åtnjuter våra kunders förtroende. Att vi gjorde alla tiders passagerarrekord är något vi kan vara stolta över, säger Jan Hanses, vd för Viking Line.

Fler turer på Tallinn

Sommarens utökade trafikupplägg på linjen Helsingfors–Tallinn, där Mariella och Gabriella från linjen Stockholm–Åland–Helsingfors gjorde en extratur till Tallinn i stället för att ligga vid kaj i Helsingfors under dagen, stod för den största ökningen. På denna linje ökade antalet passagerare med nio procent jämfört med i fjol. Viking Line har redan beslutat att fortsätta med samma koncept inkommande sommar.

Mer frakt

Även fraktvolymerna fortsatte att öka under 2014. Det totala antalet fraktenheter på alla Viking Lines fartyg uppgick 2014 till 129.255, eller åtta procent fler än året innan.

Kommentarer

 • Jan-Erik Mehtola

  Mariella har varit min favorit i Vikingflottan och hon har alltid varit väl underhållen. Men på senare år har jag märkt en viss eftersläpning på det området och extraturerna gör knappast saken bättre. Underhåll är kanske inte prio ett längre i Viking Line?

  • Nils B

   Mariella ska ju in på varv i April för renovering…

 • Aktieägaren

  Men vad gör antalet 1000-tals passagerare för resultatet i pengar…det är detta som gäller! Viking kan frakta miljoner med passagare, så många dom vill….- men när det inte syns i vinst då är något fel…

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.