Fotograf: EU Naval Force Media and Public Information Office

Kategori: Utbildning

”Lösningen ligger i land”

I morgon möts flertalet rederier, däribland Stena, för att diskutera alternativa metoder för att få ett slut på pirateriet utanför Somalia.

Under torsdagen den 23 januari möts myndigheter från flera länder och många stora internationella rederier, däribland Stena och danska Clipper, inom projektet Oceans Beyond Piracy för att diskutera hur pirateriet utanför Somalia kan upphöra med bland annat jobbskapande iland och fiskeriprojekt.

2012 gick BP, Mærsk, Shell, Stena, NYK, MOL och “K”Line ut med att de gemensamt stödjer alternativa ”levebröd” och utbildningsprogram i Somalia. Och i Danmark finns projektet Somali Fair Fishing som försöker bygga upp en långsiktig fiskerisektor i Berbera, Somalia.

– Vårt lilla projekt syftar till att bygga upp ett livskraftigt alternativ till pirateri. Lösningen mot pirateri ligger i land, säger Per Gullestrup, partner i Clipper Group och ordförande i det danska Somaliaprojektet.

Kommentarer

  • Capt Nemo

    I Väst Africa är taggtråd och inlåsning dom enda metoderna som tillämpas , med andra ord inget fungerande skydd.

  • Anonymous

    Nej lösningen ligger inte i land.Lösningen är att alla stora fiskebåtar som är byggda med statligt bidrag inte ska vara där och dammsuga havet på fisk,som det görs djurfoder utav.Dom har tagit det enda levebröd som invånarna har i detta land

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.