Fotograf: OW Bunker

Kategori: Ekonomi | Tank

Kris i OW Bunker

Efter misstänkt bedrägeri i Singapore har danska OW Bunker begärt rekonstruktion av två dotterbolag. Och börshandeln har stoppats.

Den danska bunkerleverantören OW Bunker har begärt rekonstruktion av sina två dotterbolag O.W. Bunker & Trading A/S och O.W. Supply & Tradig A/S, meddelar företaget i ett pressmeddelande.

Bedrägeri av chefer

Anledningen är den stora kapitalförlusten efter ett misstänkt bedrägeri av ledande medarbetare i singaporianska dotterbolaget Dynamic Oil Trading.

– Omfattningen på bedrägeriet är ännu inte känt, men en preliminär undersökning visar på en möjlig förlust om 125 miljoner dollar, skriver företaget i pressmeddelandet.

Saken utreds av polis.

Dessutom har har OW Bunker tidigare under hösten gjort en genomgång av sina riskhanteringskontrakt. Den genomgången visar på potentiella förluster på närmare 150 miljoner dollar. Vilket lett till att företaget sparkat sin riskchef Jane Dahl Christensen.

Resultatlösa förhandlingar

Företaget har förhandlat med sina banker – dock utan resultat. Därför anses företaget konkursmässigt. I ett försök att skaffa sig andrum i krisen har de därför begärt rekonstruktion på de båda dotterbolagen O.W. Bunker & Tradig A/S och O.W. Supply & Trading A/S. I dessa bolag ligger den mesta av OW Bunkers operationella verksamhet.

Företaget handlar med, och levererar, bunkerolja runt om i hela världen och så sent som i mars 2014 registrerades de på Köpenhamnsbörsen.

Kommentarer

 • P

  Well, OW Bunkers kontor i Göteborg är stängt sedan länge.

  • Adam Bergman

   Det har du mycket rätt i. Uppgiften ändrad.

 • Anonymous

  Danska skojare blir lurade. So what?

 • Peter Zonè

  Hej är inte företagsnamnetfelstavat? O.W.Bunker & Trading A/S heter det väl, inte ” tradig”

 • K

  Det talar väl om för folk att danskarna inte ska få bedriva verksamhet, monjasa är ännu ett underbart exempel…. Kriminella hela högen

  • Förnamn och efternamn…

   Ja, och vad lägligt att få in friska stålar från börsen och sen låta dom försvinna.

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.