Fotograf: HH Ferries

Kategori: Folk/företag

Johan Röstin avgår som vd för Forsea

Under fredagen meddelade ForSea att Johan Röstin avgår som vd med omedelbar verkan.

– Det har varit ett privilegium att leda ForSea i nästan tre år. Företaget har kommit långt på kort tid och jag är stolt över att ha bidragit till de många förändringar vi genomfört och alla de resultat vi har uppnått. Jag och styrelsen har enats om att jag ska lämna bolaget med omedelbar verkan, men jag kommer att stå till den tillförordnande vd:ns förfogande om han behöver mig, säger Johan Röstin i ett pressmeddelande.

Tillträdde 2017

När Johan Röstin tillträdde som vd 2017 var det med en ambition att öka färjetrafiken mellan Helsingborg och Helsingör. Men även att utveckla företaget i en miljövänlig och konkurrenskraftig riktning.

Händelserik tid

Under Johan Röstins nästan tre år på rederiet bytte man namn från HH Ferries till ForSea och 2018 invigdes batteridriften på färjorna Aurora och Tycho Brahe. För de batteridrivna färjorna fick han 2019 priset Årets samhällsbyggare. Förutom batteridriften valde man att med bland annat energibesparingar och avfallshantering att gå vidare med sitt arbete kring hållbarhet.

Rekryteringsprocess

ForSea meddelade i samband med Johan Röstins avgång att man inlett en rekryteringsprocess för att hitta en ny verkställande direktör. Till dess kommer Jens Ole Hansen, nuvarande Chief Operating Officer, att tillträda platsen som vd.