Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Fartygsaffärer | Passagerarsjöfart

Isabella blir Isabelle

Viking Lines bil- och passagerarfärja Isabella har överlåtits till Hansalink Limited och avgått från Åbo.

Isabella överläts den 22 april i Åbo hamn till sin nya ägare Hansalink Limited som ingår i AS Tallink Grupp. Viking Line och Tallink avtalade den 4 april om försäljningen. Under det nya namnet Isabelle kommer fartyget under andra veckan i maj att sättas i Tallinks trafik mellan Stockholm och Riga, där hon ersätter Silja Festival. Isabelle avgick under lettisk flagg från Åbo på morgonen den 23 april med destination Tallinn.

Tallink uppger att den totala investeringen uppgår till omkring EUR 30 miljoner. Fartyget inleder sin trafik med rött skrov eftersom Tallink inte ännu planerar någon dockning av Isabelle.

– Just nu inför högsäsongen har vi inte tid att docka fartyget och det finns inget egentligt behov av det heller. Vi kommer nu att måla om skrovet så mycket som det är nödvändigt och givetvis lägga till vår logo. Vi väntar med att måla om hela fartyget tills det blir möjligt och nödvändigt med en dockning, säger Tallinks kommunikationsdirektör Luulea Lääne till Sjöfartstidningen.

Isabella har gått i trafik för Viking Line på linjen Stockholm–Åland–Åbo men ersattes i vintras av nybygget Viking Grace.

 

Kommentarer

  • Anonymous

    Vad händer med Silja Festival? Nån köpare på g?

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.