Fotograf: Gotlandsbåten

Kategori: Passagerarsjöfart | Ekonomi

Gotlandsbåten ställer in – igen

Det blir ingen trafik mellan Västervik och Visby nästa sommar heller. Gotlandsbåten AB:s styrelse meddelade under onsdagen att de beslutat att skjuta upp trafikstarten ytterligare ett år.

– Det är naturligtvis ett otroligt svårt beslut att ta, säger styrelseordförande Stefan Daun i ett pressmeddelande.

– Men vi måste se på företagets långsiktiga överlevnad. Vi vet att affärsidén är helt rätt och att konkurrensen gynnar prisbilden till Gotland. Därför är det ytterst viktigt att vi redan nu slår i bromsen inför nästa säsong, så vi inte på något sätt utfäster några löften som negativt påverkar besöksnäringen varken i Visby eller Västervik.

Västervik var för dyr

Den största anledningen till att trafikstarten skjuts upp till 2016 är att företaget har haft svårt att hitta lämpligt tonnage för verksamheten. Företaget skriver på sin hemsida att M/V Västervik som var aktuell att användas under sommaren 2014 – men som aldrig kom igång – är alldeles för kostsam att ta till Sverige och ha upplagd under så stor del av året. Därför söker de nu efter ett alternativt fartyg för sommaren 2016.

Nu kommer Gotlandsbåten AB skära ner på personal till minimum fram tills verksamheten kan sätta igång igen inför sommaren 2016.