Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Passagerarsjöfart | Ekonomi

Fler Tallinn-turer gav rekordvolymer

Extraturer med Mariella och Gabriella till Tallinn innebar att Viking Line noterar passagerarrekord under sommarsäsongen.

Viking Line transporterade drygt 2,3 miljoner passagerare under de tre sommarmånaderna, vilket är nytt rekord. Antalet passagerare har ökat med nio procent jämfört med sommaren 2013. Rederiet uppger att en orsak till detta var tilläggskapacitet på linjen Helsingfors–Tallinn.

Viking XPRS går i trafik mellan Helsingfors och Tallinn året runt. Under sommaren 2014 gick även Gabriella och Mariella på Tallinn vid sidan av sin ordinarie trafik.

Tallinn tur och retur

Mariella och Gabriella, som går i trafik mellan Stockholm och Helsingfors, ligger normalt i hamn under dagen. I somras gjorde fartygen i stället en extratur mellan Helsingfors och Tallinn. Antalet resenärer med Viking Line över Finska viken ökade med över 176.000 till drygt 775.000 under de tre sommarmånaderna. Det är en uppgång med närmare 30 procent jämfört med motsvarande period i fjol.

”Mycket nöjda”

– Vi är mycket nöjda med insättningen av extraturerna till Tallinn i sommar. Passagerarna har helt tydligt hittat detta alternativ mellan Helsingfors och Tallinn och känt sig bekväma ombord på våra fartyg, kommenterar Viking Lines vd Jan Hanses.

Kommentarer

  • A

    Undrar hur många gånger Viking linjen räknar lryssningspassagerarna från Stockholm som redan är ombord och hamnar på em. Tallinn resa både frivilligt och ofrivilligt

  • KooKoo

    Med var är lönsamheten?! Har Ålänningarna börjat räkna pass istället för pengar?

  • Kotkan Poika

    Det är nu så att Mariella inte är anpassad för passagerare utan hytt. För att nämna något så var köerna till de få offentliga toaletterna långa och det gick illa för en del, barn i synnerhet. Fullproppad båt och svårt att tömma blåsan är inget man känner sig bekväm med som Hanses tror. Kafeterian är inte heller anpassad för dessa korta resor..

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.