Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Fartygsutrustning | Miljö

Finnlines beställer fler skrubberanläggningar

Ytterligare tre av Finnlines fartyg kommer att utrustas med skrubber. Utrustningen levereras av Wärtsilä i början av 2016.

De hybridskrubberanläggningar som Grimaldi-ägda Finnlines nu beställer för tre av sina fartyg är av typen in-line. Enligt Wärtsilä ger den kompakta in-line-lösningen ett effektivt utnyttjande av utrymmet och spar vikt. Systemet kan opereras som open loop eller closed loop.

– Med denna order är det nio Finnlines-fartyg som redan utrustats eller kommer att utrustas med Wärtsiläs system, säger Britt-Mari Kullas-Nyman, Director, Retrofit, Environmental Solutions på Wärtsilä Marine Solutions till Sjöfartstidningen.

Fem kvar

Finnlines uppger inte vilka fartyg installationen gäller, men före den idag offentliggjorda ordern har rederiet låtit installera skrubberanläggningar på sammanlagt 15 fartyg, inklusive Finnmerchant som för närvarande är på varv i Gdynia. Av de egna fartyg som för närvarande går i Finnlines trafik är det endast fem ropax-fartyg som inte har utrustats med skrubber: de tre systerfartygen Finnclipper, Finneagle och Finnfellow, byggda 1999–2000 samt de två systrarna Finnpartner och Finntrader, byggda 1995.

Kommentarer

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.