Fotograf: Kustbevakningen

Kategori: Haveri | Passagerarsjöfart | RoRo

Finneagle vid kaj

Den svaga vinden räckte till för att Finneagle skulle komma flott efter grundstötningen i morse i Kapellskärs hamn.

Ropax-fartyget Finneagle ligger nu vid kaj i Kapellskär. Fartyget gled av grundet, berättar Mikael Lindholm, chef för Ship Management på Finnlines.

– Den lilla svaga vinden som blåste på tre meter per sekund lossade henne från grundet, säger han till Sjöfartstidningen.

Dykare undersöker

Mikael Lindholm uppger att Finneagle låg med akterdelen på grund.

– Var precis i aktern är ännu oklart, men dykarna är nere som bäst och vi får information inom ett par timmar on något är skadat. Mest orolig är man ju för propellrar och roder.

Inga oljespill

Kustbevakningens enheter KBV 315 är KBV 201 på plats och Kustbevakningen bedömer att det i nuläget inte finns någon risk för att miljöfarliga ämnen ska läcka ut, men uppger att man kommer att hålla beredskap och följa utvecklingen.

Finneagle anlände från Nådendal på torsdagsmorgonen och skulle förtöja vid Kapellskär när fartyget fick blackout och gick på en grynna, uppger Kustbevakningen vidare.

Kommentarer

  • anonym

    Tur det inte blev några utsläpp. För KBV315 kom ju inte för än 5 timmar efter grund stötningen till platsen.

  • Anonymous

    hej,ja så har denna fina båt fått känna på ,seglar svaravare i henne,,,men vad har hon för hemort nu då,baltstat ,el så,i såfall så förstår jag,men dom vill ju ha det så ,ang det malta flaggade fartyget som körde på grund,vars befh had 2,7 promille,äv en alvar olsson båt smällde ju på ,med promille,o en ryss som befh,jag har själv varit hos alvar, blackvallpoint,,kul,

  • Anonymous

    Det svenska språket och alla dess sääääärskrivningar är tydligen på dekis……..

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.