Fotograf: Stena Line

Kategori: Passagerarsjöfart

Danmark lättar på restriktionerna

Stena Line återupptar passagerartrafiken på linjen Göteborg–Frederikshavn från och med fredag 20 november.

Stena Lines trafik mellan Göteborg och Frederikshavn reducerades för ett par veckor sedan till endast frakttrafik med anledning av att Danmark införde skärpta restriktionerna för att minska spridningen av covid-19.

Lättar på restriktionerna

I går torsdag meddelade danska myndigheter att man lättar på flera av de restriktioner som infördes den 9 november i sju kommuner på norra Jylland. Stena Line återupptar därmed passagerartrafiken på linjen Göteborg–Frederikshavn från och med fredag 20 november.

De restriktioner som från och med fredag 20 november lättas upp berör kultur- och fritidsliv, restauranger samt kollektivtrafik och färjetrafik.

Elisabeth Lönne, ansvarig för Stena Lines Danmarkslinjer.

Extra säkerhetsåtgärder

– Vi följer precis som tidigare myndigheternas rekommendationer. Vi fortsätter självklart också med de extra säkerhetsåtgärder som vi infört ombord samt att vi reducerat antal passagerare ombord för att möjliggöra social distansering under resan, säger Elisabeth Lönne, ansvarig för Stena Lines Danmarkslinjer.

Stena Line seglar totalt ett 50-tal avgångar per vecka på linjen Göteborg–Frederikshavn och ytterligare ett 20-tal avgångar per vecka på den nya linjen mellan Halmstad och Grenå.