Containerfartyg i bergrum?

Här kommer ett tips för dig som gillar den måhända något ovanliga kombinationen marint måleri och containerfartyg: i Stenungsund på Västkusten pågår nämligen just nu konstutställningen ”Traveler”, där bland annat konstnären Sten-Yngve Johansson ställer ut sina akrylmålningar av containerfartyg. 

Den minnesgode Sjöfartstidningen-läsaren kommer kanske ihåg att Sten-Yngve var med i tidningen för ett tag sedan, närmare bestämt i marsnumret 2015, där han berättade om sitt stora intresse för just containerfartyg och hur han brukar åka ned till Brunnsbüttel och Rotterdam för att fotografera fartyg som han sedan överför med pensel till duk. Minns att jag blev både fascinerad och imponerad över Sten-Yngves ambitiösa och drivna konstnärskap under ett supertrevligt besök hemma hon honom och hans fru Lena i deras charmiga hus – där han också har sin ateljé – strax norr om småländska Nässjö.

Nu ställer Sten-Yngve Johansson alltså ut i Stenungsund, i en så udda utställningslokal som ett bergrum tillhörande Vattenfall. Utställningen pågår från 16 september till 16 oktober, och mer information hittar du här. Här är även en länk till Sten-Yngves egen hemsida.

sten_yngve_foto_lra_webb
Sten-Yngve Johansson i sin ateljé i Nässjö.

 

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.