Fotograf: Stockholms Hamnar

Kategori: Passagerarsjöfart | Hamn/Logistik

Även Riga-fartygen anlöper nu Värtahamnen

Från och med den 24 januari använder även Tallinks färjor på linjen Stockholm–Riga den nybyggda Värtaterminalen i Stockholm.

När Isabelle i morgon, tisdag, anländer till Stockholm från Riga, lägger hon till i den nya Värtahamnen i stället för i Frihamnen. Därmed har Tallink Silja koncentrerat all sin trafik i Stockholm till Värtaterminalen.

Flyttat in

Ombyggnaden av Värtahamnen har pågått under tre år. Värtaterminalen invigdes officiellt hösten 2016, men togs i bruk redan under sommaren 2016.

I dag, måndag, är också första dagen som Tallinks svenska organisation Tallink Silja AB verkar i sitt nya kontor i den nybyggda Värtaterminalen.

Tydlighet

– Det är positivt att vi kan koncentrera all trafik och verksamhet i en och samma punkt. Nu är vi mitt i verksamheten och sitter operativt precis där fartygen är. Det betyder mycket effektivitetsmässigt men innebär också en tydlighet och klarhet för våra kunder och passagerare. Tittar man framförallt på linjen Stockholm–Riga blir det en enorm förbättring, precis på samma sätt som vi hade för Tallinn, Åbo och Helsingfors i somras när den nya terminalen togs i bruk, säger Marcus Risberg, vd på Tallink Silja AB, till Sjöfartstidningen..