Fotograf: Västra Finlands sjöbevakningssektion

Kategori: Haveri | Passagerarsjöfart

Amorella fick bottenkänning efter blackout

Viking Lines bil- och passagerarfärja Amorella fick bottenkänning i Ålands skärgård öster om Långnäs på lördagen.

En black out ledde till att Viking Lines bil- och passagerarfärja Amorella fick bottenkänning i den smala passagen vid Julgrund i Ålands skärgård klockan 12.40 på lördagen. Bottenkänningen skedde i låg fart och fartyget ankrade omedelbart därefter. Amorella fick en skada i fören men besättningen uppges ha situationen under kontroll och det uppges i nuläget inte föreligga någon fara för passagerarna ombord.

Sjöräddningscentralen i Åbo leder sjöräddningsoperationen och har tillkallat flera fartyg och tre helikoptrar av vilka en från Sverige. Till platsen har även alarmerats räddningsverkets specialgrupp MIRG (Maritime Incident Responce Group) från Åbo och Helsingfors.

Amorella var på resa från Åbo till Stockholm via Mariehamn då olyckan inträffade. Viking Line meddelar att inga personskador har konstaterats och att 1.945 passagerare befinner sig ombord. Vidare uppges att målsättningen är att Amorella ska tas till Långnäs under kvällen. En läcka har konstaterats endast i en ballasttank i fören.

Kommentarer

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.