Wisby Argan.

Fotograf: Wisby Tankers

Kategori: Tank

Wisby Argan till Gothia Tankers

Thun Tankers ökar samarbetet med Wisby Tankers genom att ta över kommersiellt management för produkttankern Wisby Argan.

Thun Tankers utökar flottan genom kommersiellt management för Wisby Argan om 7.000 dwt, som samtidigt går in i samarbetet Gothia Tanker Alliance. Wisby Argan är systerfartyg till Wisby Teak, som från tidigare ingår i Gothia Tankers-nätverket. Fartyget är designad för maximalt lastkapacitet i trafik till nischhamnar med begränsningar i fartygsstorlek. Med en längd på 99,9 meter kan fartyget lägga till vid mindre lastnings- och lossningsinstallationer.

Utökar utbudet

– Med Wisby Argan i vår flotta kan vi ytterligare öka vårt utbud till kunderna med ännu ett modernt tankfartyg av hög klass som kan skeppa alla sorters biobränslen och anlöpa hamnar och terminaler med begränsad tillgänglighet, säger Joakim Lund, CCO, Thun Tankers, i ett pressmeddelande.

– Det är inte enbart vårt fina samarbete med Thun Tankers och övriga partners i Gothia Tanker Alliance som vi ytterligare fördjupar genom att tillföra denna fjärde tanker till nätverket. Vi kan också bredda vårt gemensamma utbud till kunderna, säger Jonas Engström, vd för Wisby Tankers.