Johanna Jakobsson uppvaktades på landgången av Wasalines vd Peter Ståhlberg och Wasa Express befälhavare Johannes Sjöholm.

Fotograf: Wasaline

Kategori: Passagerarsjöfart

Wasaline spräckte miljonen

I morse steg Wasalines miljonte resenär ombord på färjan Wasa Express i Vasa.

Wasaline har transporterat en miljon passagerare sedan starten 2013. Den miljonte passageraren är Johanna Jakobsson från Sundsvall som tillsammans med sina barn reste på måndagens morgonavgång från Vasa till Umeå.

Wasalines passagerarsiffror har ökat i jämn takt, uppger rederiets vd Peter Ståhlberg i ett pressmeddelande. Under första halvåret 2018 har Wasaline transporterat 90.859 passagerare, vilket är rekord och innebär en ökning med 11,6 procent jämfört med motsvarande period i fjol. Antalet personbilar har ökat med 12 procent till totalt 18.451 enheter och antalet fraktenheter med 2,2 procent till 8.319 enheter.

”Liten överraskning”

– Vi är oerhört glada och stolta över att nå en så pass fin milstolpe som en miljon resenärer. Det har varit på tapeten att vi börjar närma oss en miljon men det kom ändå som en liten överraskning mitt i sommaren. Samtidigt är jag inte förvånad att vi nu når en miljon eftersom alla i företaget jobbar hårt varje dag för att vi ska slå nya rekord och nå nya milstolpar. Nu forsätter vi mot nästa miljon, säger Peter Ståhlberg.