Viking Line hyr in HSC Express

Viking Line utökar kapaciteten på Helsingfors–Tallinn genom att hyra in katamaranen HSC Express från Nordic HSC AB.

Relaterade artiklar

Under tiden 10 april till 22 oktober kommer katamaranen HSC Express att gå i trafik mellan Helsingfors och Tallinn som Viking FSTR. Inkommande sommar trafikerar Viking Line därmed upp till 12 turer dagligen mellan Helsingfors och Tallinn.

I likhet med tidigare somrar sätts extra dagturer in med hjälp Mariella och Gabriella som trafikerar linjen Stockholm–Åland–Helsingfors när färjorna annars ligger i Helsingfors.

Kort överfartstid

Restiden mellan Helsingfors och Tallinn blir en timme 45 minuter med Viking FSTR.

– Vissa kunder tillbringar gärna tid på båten medan andra vill komma fram så fort som möjligt. Det finns allt fler finländare och turister som vill göra ett kort besök till Tallinn. Därför beslöt vi att hyra in ett fartyg som kör expressturer. I år vill vi också inleda de extra turerna redan på våren och fortsätta dem långt in på hösten. Efterfrågan är så pass stor och vi vill inte lämna någon kvar på stranden, säger Viking Lines marknadsdirektör Kaj Takolander.

Bilar och passagerare

Viking FSTR har plats för cirka 850 resenärer och 120 bilar. Ombord finns också en extra klass, Club Lounge, där servering ingår i biljettpriset.

På våren och hösten kör Viking FSTR fyra till sex turer dagligen utöver Viking XPRS normala fyra avgångar.

Fartyget fortsätter att segla under svensk flagg.