Fotograf: Viking Life-Saving Equipment

Kategori: Säkerhet | Ekonomi

Viking köper del av Drew Marine

Viking Life-Saving Equipment köper Drew Marines avdelning för Fire, Safety and Rescue (FSR). Meningen är att Viking ska kunna erbjuda sina kunder mer omfattande säkerhetslösningar.

Enligt Viking Life-Saving Equipment innebär förvärvet en utökning av företagets kompetens och dess möjligheter att erbjuda kunderna helhetslösningar.

Drew Marine

Det amerikanska företaget Drew Marine, vars FSR-avdelning har produkter och tjänster för brandsläckning och säkerhetsutrustning, tillhandahåller till exempel fasta brandbekämpningssystem med skum och pulver.

– När vi välkomnar en av världens tre främsta leverantörer av brandsäkerhet är det en del i Vikings långsiktiga strategi att bli en av världens ledande aktörer för enhetliga lösningar och tjänster och en pålitlig säkerhetspartner inom sjöfart och offshoreindustrin, säger Henrik Uhd Christensen, vd för Viking Life-Saving Equipment, i ett pressmeddelande.

Viking fortsätter att växa

Köpet innebär att Viking fortsätter växa, precis som företaget gjorde under 2018 då man köpte det norska företaget Norsafe, som tillverkade frifallslivbåtar och räddningsbåtar.

Köpet av Drew Marines FSR-avdelning innebär att drygt 50 anställda på Drew Marine går över till Viking och att Drew Marines FSR högkvarter i Rotterdam nu blir ett kompetenscenter för Vikings FSR-lösningar. Själva köpet går i lås den 2 januari 2020.